Yayınlama tarihi:

Erenler Belediyesi – Şehrin En Büyük Projesi

Yapılan ihaleler sonrası BNR Kentsel dönüşüm firması ile anlaştıklarını belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk “Sakarya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesine imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Öztürk “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize kentsel dönüşüm sürecini siz mi yürüteceksiniz, yoksa bize mi bırakacaksınız, diye sordu. Belediye olarak bakanlığa bırakmadık. Bıraksaydık hiç suya sabuna dokunmadan bu iş yürütülürdü. Biz elimizi taşın altına koyduk, çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz” dedi.  “Süreçte ki gelişmeleri görmeniz adına Kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz” diyen Öztürk “Aday adaylığı sürecinde, AK Partiden Erenler Belediyesine aday adayı olan arkadaşlarımızda burada.  Onlara verdikleri destek için teşekkür ediyorum.  Dostluk içinde hizmet yolunda beraber yürümeye devam ediyoruz.  Meclis üyelerimiz, teşkilatımız ve mahalle muhtarlarımız burada.  Sizlerin desteği ile çalışmalarımızı devam ettirerek projelerimizi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız projeyle ilgili detaylı bilgi ve hizmeti Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği (SESOB) hizmet binasının zemin katında bulunan irtibat bürosundan alabilirler” dedi.

Kentsel dönüşüm aslında şehrin kalbi

Öztürk’ün ardından söz alan BNR Kentsel Dönüşüm Firması Genel Müdürü Bener Karagedikli “Kentsel dönüşüm yapılan her yer aslında dönüşüm yapılan şehrin kalbi” dedi. Karagedikli “Kensel dönüşüm projesiyle Erenler’in de bir anlamda kalbine dokunuyoruz. Yaklaşık 8 yıldır muhtelif illerde Kentsel dönüşüm gerçekleştiren bir firmayız.  Biz sadece mekanı değiştirmekle kalmıyoruz, mekan iyileşirken nüfusun nasıl etkileneceğiyle ilgili plan ve projelendirmesini de yapıyoruz. İnsanlara yeni mekan sunarken,  mekanı insanların bünyelerinin kabul edip etmediğine de bakıyoruz” dedi.

Projeler beklentinin karşılığıdır

İhale sonrasında çalışmalarımızı başlattık diyen Karagedikli  “Arazide halihazır bir güncelleme yaptık, zemin etüt raporları hazırladık. Her hanenin hak sahipliği tespitliği dediğimiz tespit çalışmasını yaptık.  Hanede kim, kaç kişi olarak yaşıyor. Evleri ve arsaları kaç metrekare, detaylıca inceledik. Ulaşabildiğimiz hanelere belli sorular sorduk, onlardan aldığımız cevaplarla bir tasarım yaptık. Bizim burada ürettiğimiz konutların, dükkanların hepsinin karşılığı arazide vatandaşlardan bize gelen beklentilerden oluşmuş olan karşılıklar. Vatandaş 120 ila 145 metrekare aralığında daire istiyorum diyorsa, demek onu isteyen nüfusun yoğunluğuna göre projelendirme yapmışız demektir” dedi.  90 metrekare ile 145 metrekare aralığında dokuz ayrı konut tipi projelendirdiklerini kaydeden Karagedikli “Yaklaşık 4 bin konut, 110 konut altı ticaret, 192 ofis, 64 ofis altı ticaret ve 24 müstakil ticaret olmak üzere, ticaret alanları projelendirdik.  Bunun yanında bir aile yaşam merkezi, bir camii, spor alanları, yeşil alanlar, meydan, kültür merkezi, kongre merkezi ve otel projelendirildi” ifadesini kullandı.

Birbirinden bağımsız sosyal konutlar

Roman vatandaşlar için her biri birbirinden bağımsız müstakil konutları projelendirdiklerini belirten  Karagedikli “Ürettiğimiz projede yapılan konutların girişleri arkadan ve her bir konut avluda birbirine bakıyor” dedi.  Karagedikli “Konutların girişleri birbirinden bağımsız,  avluya çıktıklarında ise sosyalleştikleri bir alan olacak.  Proje içinde ayrıca Halk Eğitim Merkezi, Ticarethane bulunuyor. Roman vatandaşlarımızın kullanımı için bir artı bir, iki artı bir, üç artı bir, üç artı iki olmak üzere dört ayrı konut tipi projelendirdik.  . Her bir konut kendi kullanımlarına uygun olarak müstakil tasarlandı. Yani üst katında başka biri oturmayacak.  Apartmanda yaşamayı kendine uygun bulmayan sosyal anlamda daha bireysel yaşamayı tercih eden bir sosyal doku olduğu için müstakil projelendirmek zorunda hissettik kendimizi. Proje içinde bulunan amfitiyatro ile  bir taraftan da istedik ki Roman vatandaşlarımız burada yaşarken kendi  sosyalliklerini  kendi sahip oldukları kültürleri yaşatabilsinler”  şeklinde konuştu.

Toplantıya Erenler Belediyesi Meclis üyeleri,  AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları, Daire Müdürleri ile adaylık sürecinde AK Partiden Erenler Belediyesine aday adayı olan Erdal Yıldırım, Ömer Bektaş, Faruk Kara, Cihan Saraç, Osman Karataş, Esra Güniken Naz ve Osman Hira katıldı

Paylaşın