Yayınlama tarihi: 01.07.2019

Dha – Kanarya’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Bakanlar Kurulu’nun 6306 sayılı Kanun ve Yönetmeliği doğrultusunda riskli ilan ettiği Küçükçekmece Kanarya Mahallesi 5011 parsel ve çevresini kapsayan 9,2 hektarlık alan için ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

BASIN BÜLTENİDİR

Bu kapsamda ikinci kez Kanarya Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yapılacak dönüşümle ilgili kafalardaki soru işaretlerine açıklık getirdi.

Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplantıya çok sayıda Kanarya Mahallesi sakini katıldı. Başkan Yeniay, toplantıda vatandaşların sorularını tek tek cevapladı. Başkan Aziz Yeniay’ın konuşması öncesinde söz alan bölgedeki incelemeleri gerçekleştiren BNR Kentsel Dönüşüm Firması Genel Müdürü Bener Karagedikli, bölgede yapılan anketin sonuçlarını vatandaşlarla paylaştı.

HER AİLENİN ORTALAMA 4 ÇOCUĞU VAR

9.2 hektarlık alan üzerinde çalıştıklarını ve yapılaşma açısından yoğun bir bölge olduğunu ifade eden Karagedikli, ‘ Bölgenin depremsellik riski var. Ortalama her ailenin 4 tane çocuğu var. Genç ve evli nüfus fazla. İlkokul mezunu ve alt gelirli ailelerin yaşadığı bir bölge. Mülkiyet sahipliği oranı da oldukça düşük.’ diyerek dönüşüm kapsamında kadınları ve çocukları kapsayan sosyal projeler uygulamayı düşündüklerini belirtti.

‘KOMŞULUK İLİŞKİLERİ BOZULMAYACAK’

Bölgedeki dönüşüme start verilmesi için birebir görüşmelerin Kurban Bayramı öncesinde ya da hemen sonrasında başlayacağını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay, ‘ Herkes hak sahibidir ve herkesin karşılık bulacağı bir çözüm süreci içerisindeyiz. Bölgede yapılacak olan yapıların tamamı vatandaşındır. Devlet veya belediye onlardan hiç birşey almayacak. Evleri boşaltılan vatandaşlar istedikleri yerde kiralık ev tutarak, kira yardımı alacaklar. Ve 1,5 yıl boyunca devlet kira yardımını kesmeyecek. Bu noktada komşuluk ilişkilerini de önemsiyoruz. Herkesi şuan olduğu gibi komşuluk ilişkilerini bozmayacak şekilde yerleştirmeyi planlıyoruz.’ diye konuştu.

‘PRESTİJLİ BİR BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ’

5011 nolu parselin Kanarya’nın dönüşümünü sağlayacak önemli bir bölge olduğunu belirten Yeniay, ‘ Bölgede kamulaştırma yapmayı düşünmüyoruz. Herkesle anlaşma sağlamayı umut ediyoruz. Adaleti sağlamak adına bağımsız SPK uzmanlarıyla çalışarak, örnek yaşanabilir bir bölge inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu alan tamamlandığında prestijli alanlar ortaya çıkacak. Çocukların oyun oynayacakları yeşil alanlar, eğitim kurumları ve camiler inşa ederek, Küçükçekmece’ye yakışır bir mekan haline getireceğiz.’dedi.

Bölgede vatandaşla anlaşmalar sağlandıktan sonra dönüşüme start verilecek. 5011 parsel ve çevresinin 2 yılda dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/kanaryada-kentsel-donusum-basliyor_515193.html

Paylaşın